Turkcell baglantı problemleri
6 Ekim 2024

2024 Yılında Turckell Fiyat ve Bağlantı Problemleri

ile umut

Turkcell’in Hizmet Kalitesindeki Düşüş: Yaklaşık 20 Yıllık Deneyim

Yaklaşık 20 yıldır aralıklarla Turkcell kullandım. Diğer operatörler de benzer sorunlar yaşıyor olsam da, Turkcell’in son yıllar içerisinde hizmet kalitesinde ciddi bir düşüş yaşandığını söyleyebilirim. Özellikle son 1 yıldır kullandığım Turkcell Mobil 200GB data hattında yaşadığım sorunlar oldukça can sıkıcı oldu.

Fiyat konusunda da sıkıntılar yaşadım. Taahhütsüz olduğu için fiyat, yıl içerisinde belli aralıklarla artış gösterdi. Bir yıl dolunca da fiyat 500 TL’den 1200 TL’ye yakın bir seviyeye çıkarıldı. Buna rağmen, bulunduğum konumlarda yeterli internet hızı ve performansı elde edemedim.

Karavanla seyahat eden biri olarak, Turkcell’in hizmetini çeşitli bölgelerde deneyimleme fırsatım oldu. Ancak, bazı durumlarda kullanıcıya veya konuma özel değişiklikler yapıldığını fark ettim. Örneğin, Sakarya Karasu’daki konumumda başlangıçta mükemmel hız varken, ilerleyen zamanlarda ciddi yavaşlamalar yaşandı. Özellikle akşam saatlerinde ve yaz döneminde kişi sayısının artmasıyla birlikte internet hızındaki düşüş oldukça belirgin hale geldi.

Turkcell’e bu sorunları bildirmeme rağmen, çözüm üretilmedi. Ankara Keçiören’de de benzer şekilde video izleyemeyecek kadar kötü bir internet deneyimi yaşadım. Aynı dönemde Vodafone’un şikayetlerim üzerine sorunu çözmesi, Turkcell’in bu konudaki yetersizliğini daha da belirgin hale getirdi. Tüm bu yaşananlar sonucunda, Turkcell internet hizmetinden vazgeçme noktasına geldim.

Çözüm

Şu an için her ne kadar sitemle Turkcell’den ayrılsam da yedek hat olarak Turkcell altyapısını kullanan ve yeni gsm olan NetGSM’e şans vereceğim. Sırf fiyatları uygun ve desteklemek için yapıyorum. Aynı altyapıda bakalım sunacakları hizmet nasıl olacak, gelecekte bilgilendirmelere devam ediyor olurum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.